Op dit moment hanteer ik voor Orthomoleculaire therapie een wachtlijst voor nieuwe cliënten.

De rol van voeding bij gezondheid
Orthomoleculaire geneeskunde, ook wel voedingsgeneeskunde genoemd, is een complementaire geneeswijze/therapie met wetenschappelijke basis die als doel heeft de gezondheid van de mens te herstellen, op peil te houden en ziekteprocessen te bestrijden.

Om ons zelf herstellend vermogen optimaal te laten functioneren heeft ons lichaam de juiste voeding en balans van in- en ontspanning nodig. Als het lichaam uit balans is, kunnen er diverse klachten ontstaan zoals extreme vermoeidheid, emotionele klachten, darmklachten of een hormonale disbalans. Deze klachten kunnen niet los van elkaar gezien worden.

Orthomoleculaire geneeskunde gaat op zoek naar de achterliggende oorzaak van de disbalans die wordt ervaren. Afhankelijk van de achterliggende oorzaak wordt het herstel van de darmen, hormonen of bijvoorbeeld zenuwstelsel ondersteund. Het functioneren van onze cellen, darmen, organen, hormonen en andere lichaamsprocessen is afhankelijk van voldoende nutriënten zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. Of er sprake is van een disbalans en/of tekorten, kan door middel van laboratoriumonderzoek worden bepaald.

Tegenwoordig worden we ouder dan ooit, velen al dan niet decennia lang gestut door Gorilla-doseringen aan medicatie en zijn we zwaarder en ongelukkiger dan ooit tevoren. Te weinig tijd voor uzelf en zaken die er echt toe doen.

“Het gaat om de levendigheid en niet om het eeuwige leven”
– F. Nietzsche

Deeltjes van voeding stromen uur na uur, dag na dag, maand na maand door onze bloedbaan en zorgen ervoor dat genen en enzymen aan of uitgeschakeld worden. Wij zijn letterlijk helemaal opgebouwd uit hetgeen we door onze voeding uiteindelijk kunnen absorberen.

Ik ben orthomoleculair therapeut geworden om te leren wat er nodig is om een lichaamscel optimaal te voeden en vond het allerbeste en lekkerste voedingspatroon waar ik elke dag enorm van geniet zonder ooit nog razende honger te hebben, spierpijn na het sporten of gebrek aan energie. Bovendien is dit patroon het aller gezondst. Iedereen verlangt er toch naar zich te voelen zoals hij/zij was als kind. Gezond, slank en boordevol levenslust.

“Als je een schip wilt bouwen,
roep dan geen mannen en vrouwen bij elkaar om hen bevelen te geven,
om ze elk detail uit te leggen,
om ze te vertellen waar ze alles kunnen vinden.
In plaats daarvan,
leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee.”

– Antoine de Saint-Exupéry

Deze levenskracht komt weer terug als u voeding gaat eten die bij uw lichaam past, bij de natuurlijke anatomische en fysiologische opmaak. Voor de organen waarover de mens beschikt, is plantaardige voeding het allerbeste. Ons brein functioneert op glucose en fruit is hierom de beste brandstof. Wilt u plantaardig(er) gaan eten en advies over hoe deze levensstijl vorm te geven, dan geef ik u graag adviezen.

U hoeft daarna nooit meer diëten te volgen want deze bieden misschien resultaat op de korte termijn maar uiteindelijk vertragen ze uw metabolisme en dat is niet wenselijk.

Een nieuwe levensstijl waarin u net zo veel kunt eten als u wilt en toch slank blijft. Nooit meer honger bovendien want het verzadigingsgevoel is niet slechts gekoppeld aan de hoeveelheid calorieën maar voor het grootste deel aan inname van goede micronutriënten.

Op dit moment ben ik niet in de gelegenheid om nieuwe cliënten voor Orthomoleculaire therapie op te nemen.